Onze school

Talentontwikkeling

Samen

In Sjabi Secundair sta je er niet alleen voor. Samen met alle leerlingen, leerkrachten, ouders ‚Ķ  doen wij er alles aan om voor jou een warme school te zijn waar jij je zo vlug mogelijk thuis voelt. Betrokkenheid en communicatie staan hier centraal. Door nauw samen te werken, krijg jij en ook wij een betere kijk op je sterktes en je groeikansen. We vormen een hechte samenleving waar we samen met jou leren en leven. Samen ontwikkelen we een goede band.  

Talenten

Dagelijks gaan we op zoek naar uitdagende opdrachten en invalshoeken om jouw leerproces te stimuleren en je talenten te ontdekken. Sommige leerlingen hebben een extra duwtje in de rug nodig, daar waar een andere leerling uitkijkt naar meer verbreding en verdieping. We gaan met jou gedifferentieerd aan de slag om zo jouw talenten in de verf te zetten en onderwijs aan te bieden op maat van iedere leerling. Dit kan door het aanreiken van extra lesmomenten of begeleiding bij het studeren, maar ook door uitdagingstrajecten. Dit alles op maat van iedere leerling.  

Juiste versie

In de eerste graad van Sjabi Secundair willen we je laten proeven van de verschillende studierichtingen. We geven je de kans om te ontdekken wat je graag doet en waar je goed in bent. Via het verkennend project in het eerste jaar maak je kennis met de verschillende studiedomeinen in onze school. Zo kan je zo inschatten welke basisoptie in het tweede jaar het beste bij jou past. In het tweede jaar zorgen we naast de basisopties voor een gezonde mix van klasgroepen. In het derde jaar blijven dus alle opties open zodat je op basis van je talenten en je interesses, die je de voorbije twee schooljaren hebt ontdekt, een bewuste keuze kan maken. 

Groeien

In de tweede en de derde graad van Sjabi willen we elke leerling laten groeien in zijn of haar talenten.