Onze school

Innovatie

Sjabi Makerspace

Sjabi Makerspace biedt de juiste uitvalsbasis om met onze leerlingen te werken rond wiskunde, wetenschap, techniek en engineering.

In onze Makerspace maken leerlingen kennis met de nieuwste technologieën. In ons aangepast roboticalokaal gaan creativiteit en design hand in hand. Onze Lego Education lijn biedt tal van mogelijkheden zoals eigen robots ontwerpen, bouwen en simulaties uitvoeren. Op onze Lego challenge speelvelden kunnen leerlingen hun programmeer-skills tonen en de uitdaging met elkaar aangaan. Persoonlijke projectonderdelen ontwerpen, modellen in de 3D-printers en de lasercutter worden een tweede natuur. Of hoe interessant wordt het als je een idee, een ontwerp of een schets kan maken in virtual reality, waarbij je in een nieuwe wereld stapt of een reis door de wereld maakt met één simpele klik. Alles wat vorm krijgt in onze Makerspace start vanuit een probleemstelling of een wetenschappelijk experiment.

Durf jij de uitdaging aan om binnen te treden in onze Makerspace?

In our makerspace

> we are thinkers

> we are explorers

> we are scientists

> we are engineers

> we are designers

> we are makers

> we are creative

Projecten en seminarie

In de modernisering is er sprake van nieuwe MEAV-doelen in de tweede graad. MEAV staat voor ‘Maatschappelijke, Economische en Artistieke Vorming’. Tijdens meerdaagse projecten (2 à 3 dagen) zullen we samen aan de slag gaan om deze doelen te bereiken in het derde en in het vierde jaar.

In het vierde jaar krijgen de leerlingen de kans om, zowel in het eerste als in het tweede semester, van een ander studiedomein te proeven. De voorlopige werktitels voor deze seminaries zijn de volgende: STEM, Kunst, Spaans, Ecologie, Marketing, Drama en Psychologie.